Musplattor, mattor och dokumenthållare för ditt skrivbord – gör din arbetsplats mer ergonomisk

Med små och enkla medel kan du göra stor nytta för ergonomin på din arbetsplats. Detta är otroligt viktigt för att hålla produktiviteten på topp, men också för att förhindra onödiga förslitningsskador och spänningar hos de anställda. På sikt kommer det innebära lägre kostnader då det kommer minska ersättningen för arbetsrelaterade skador.

Det har blivit allt vanligare med funktionella kontorsstolar, dokumenthållare, höj- och sänkbara skrivbord och musplattor för att göra det dagliga arbetet lättare. Det finns en hel del att tänka på som kan underlätta vid statiskt arbete. Nedan följer en hel del smarta tips på vad som är värt att investera i.

Bra stolar och bord

Idag är det mer regel än undantag att arbeta framför en dator. Det är mångas vardag och det blir många timmar i en och samma position. Vår kropp är dock konstruerad för att röra på sig och statiskt arbete utsätter muskler i nacke, skuldror och ländrygg för påfrestningar. Därför vore det dumt att inte investera i bra stolar och bord som erbjuder smarta funktioner och ergonomiska förbättringar. Ett höj- och sänkbart skrivbord gör till exempel det möjligt för dig att variera mellan stående och sittande. Med en ergonomisk arbetsstol är det möjligt att göra inställningar så som sittdjup, sitthöjd, ryggstöd och sittvinkel för att passa just din kropp. Även om du är tvungen att arbeta framför en dator åtta timmar om dagen ger du din kropp i alla fall de bästa möjliga förutsättningarna med rätt typ av möbler.

Rusta med rätt tillbehör

Det är inte bara de stora möblerna som gör skillnad. Även små medel kan göra stor inverkan på kropp och arbetsställning. Behöver du till exempel läsa långa dokument och samtidigt skriva på datorn kan du undvika onödiga nackrörelser med hjälp av en dokumenthållare. I stället för att lägga pappret på skrivbordet fäster den i stället på din datorskärm så att du inte behöver röra dig i onödan för att läsa. En ergonomisk datormus gör att du undviker den ensidiga rörelsen som en klassisk datormus annars kräver. Ett centrerat styrdon är placerat mitt framför dig vilket gör att du inte behöver belasta axel, underarm eller handled i onödan. Andra tillbehör som till exempel en datorhållare för ditt skrivbord leder både till mer utrymme och mindre stress.

Försök också att ta pauser så ofta du kan och passa på att ta en promenad på lunchen. Det gör både att spänningar och stress kan släppa något. Hos ergonomiprodukter.se kan du hitta det mesta du kan tänka dig för en mer ergonomisk arbetsplats. Genom att ansluta dig som avtalskund får du tillgång till personliga priser och kan smidigt och enkelt beställa de möbler och tillbehör som kan lyfta din arbetsplats. Inga förbindelser – bara fördelar.

Leave a comment